Midsommar

Midsommar

Midsommarfirandet

Få traditioner är väl så starkt förknippade med svensk sommar som just midsommarfirandet. Säg midsommar, och varenda svensk har samma vision klar i sitt inre: musiken och dansen kring lövad stång, ”små grodorna”, lekar och barnskratt, nykokt färskpotatis, gräddfil med nyklippt gräslök och matjessill. Och kanske en liten hemkryddad rackare, därtill. Allt det som får oss att känna att sommaren kommit på allvar.

Under många år har Sällskapet Arbores arrangerat ett riktigt traditionellt midsommarfirande med allt det som tillhör. En riktig sommarfamiljefest med dans, lekar och musik för både barn och vuxna. Midsommarfirandet är en mycket omtyckt tradition som vi omhuldar och kommer att göra vårt yttersta för att hålla vid liv framgent.

Detta händer på midsommarafton:

Klockan 09.30 samlas vi på Bratten, alla som vill vara med och samla löv och klä midsommarstången. Klockan 15.45 är det åter samling vid tennisbanan. Klockan 16.00 går flaggtåget därifrån till stången. Därefter blir det dans kring midsommarstången, tävlingar och lotteri. Allt givetvis ackompanjerat till musik som det anstår ett riktigt traditionellt midsommarfirande.

Välkomna!

 

Stort tack till våra sponsorer:

  • ICA Tången
  • Stendahls

Nubbevisor

Midsommarfirandet förr

”Uti dansens virvlar”: Herman Kunze vid midsommarfirandet på Styrsö-Bratten 1912.
(bilden tillhör Harald och Märta Almquist, Styrsö.)

Fler bilder hittar du under bildarkivet.